Piacok és termékek

Stratégiánk szerint vevőinket olyan innovatív és versenyképes megoldásokhoz segítjük, amellyekkel azok végfelhasználóinak mai és jövőbeni igényei  a legjobban kielégíthetőek.

Fogyasztási javak és egészségvédelem

  Markets-ConsumerGoods_Healt Click to enlarge
Széles termékpalettája révén a Solvay javítani kívánja a mindennapok során használt termékek tulajdonságait. Speciális felületkezelő anyagai, polimerei és fluorozott folyékony adalékai hozzájárulnak a ma mosószereinek és higiéniás termékeinek nagyobb hatékonyságához. Polimereit, poliamidjait és intelligens műanyag szálait a textílipar használja fel nagy teljesítményű textíliák gyártására. Különféle cellolóz acetátjai a cigaretták filtereinek alapanyagai. Az egészségvédelem területén a Solvay speciális műanyagait a biokompatibilis orvosi implantátumokat gyártó ipar használja, míg az általa gyártott nátrium bikarbonát a gyomorsav lekötő tabletták egyik alapanyaga.

Autóipar és repülőgépgyártás

  Markets-Automotive_Aeronaut Click to enlarge
A Solvay az autóipar számára olyan poliamidjait, speciális műanyagait és kompozit anyagait ajánlja, amelyek jelentősen hozzájárulnak az autók tulajdonságainak javításához és azok súlyának csökkentéséhez. A fluorozott elektrolitok és lítium sók emelik az az autók akkumulátorainak hatékonyságát. A Solvay által ajánlott megoldások segítik az autógyártókat az egyre növekvő globális igények kielégítésében úgy is, mint ritka földfémek oxidjaival az autók katalizátorainál vagy szilika termékekkel az autógumik gyártásánál. A repülőgépiparnak ajánlott nagy vegyi-, mechanikai- és hőellenállású anyagok elősegítik a repülés minél biztonságosabbá tételét.

Mezőgazdaság, élelmiszer- és takarmánygyártás

  Markets-Agro_Feed_Food Click to enlarge
A Solvay tarmékei és megoldásai az élelmiszerlánc összes szereplőjének igényeit figyelembe veszik.  A termelés oldaláról a guar származékok, fluorozott keverékek és ezek oldatai a haszonnövényeket védik és növelik ezek termelékenységét míg egyben környezetbarátok is. Felhasználási oldalon pedig vaníliaszármazékai hozzájárulnak az egészségesebb táplálkozáshoz többek között azzal, hogy velük csökkenthető a zsírok és cukrok felhasználása. A nátrium bikarbonát a takarmányozás során elősegíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az állati egészség megőrzését. Végül a cellulóz acetát a környezetbarát csomagolás egyik fontos kelléke.

Energia és környezet

  Aerial view of forest Click to enlarge
A Solvay hozzájárul mind az energiaipar hatékonyságának növeléséhez mind pedig a minél alacsonyabb termelési költségekhez. A guargumi és a különféle felületkezelő anyagok az olaj- és gázipart segítik. A PVDC fóliák hozzájárulnak a napelemek tartósabbá tételéhez míg a lítium sók az akkumulátorok hatékonyságához. A Solvay által kidolgozott eljárások segítik energia előállítását biomasszából is. A Solvay felajánlja partnereinek tudását és tapasztalatát az energiafelhasználás optimalizálásában is. A Solvay megoldásokat kínál a levegő-, víz és talajszennyezés csökkentésére.

Építőipar

  Markets-Building_Constructi Click to enlarge
A Solvay termékei lehetővé teszik fenntarthatóbb, egészségesebb és kisebb energiával működő épületek létrehozását. Megoldásokat nyújt olyan többrétegű ablakstruktúrák létrehozásában, amelyek kiállják a szigorú előírások próbáját is. Fluorozott termékeivel magas minőségű habanyagok előállítása érhető el. Biológiailag lebomló oldatait a festékipar használja fel. Végül, flourpolimerei és műszaki műanyagai növelik az elektromos kábelek tűzállóságát.

Elektrotechnika

  Digital tablet Click to enlarge
A Solvay által gyártott speciális polimerek új dimenziót nyitnak partnereinek a formatervezés, a biztonság és hatékonyság vonalán. Különösen a táblagépek, okostelefonok és OLED technológia területén a rugalmas kijelzők, processzorok,  memóriaegységek és a ritkaföldfémeket felhasználó félvezetők vonatkozásában. Az elektromos kapcsoló ipar számára a Solvay speciális termékeket és fluorozott poliamidokat fejleszt ki. Szintén az ajánlat részét képezi olyan környezetbarát megoldások kidolgozása is, mint a ritka földfémek és a bio alapú poliamidok újrahasznosítása.

Egyéb ipari felhasználások

  Markets-IndustrialApplicati Click to enlarge
A Solvay ellát különböző iparágakat olyan közvetítő anyagokkal és intermedierekkel, amelyekkel javíthatják versenyképességüket illetve környezettudatos módszereiket.